WILLIAM JANZ

Biografie

Biografie


Van William Janz (Den Haag, 5 juni 1974) bleek al op jonge leeftijd dat hij een muzikaal talentje was. Hij kreeg gitaarles van zijn opa. De kleine William, vond het gitaar spelen leuk, maar… erbij zingen, dat was het helemaal voor hem.

In het begin van de jaren negentig, werd Julio Iglesias zijn grote idool. Het was dus niet zo vreemd dat hij in 1996 een finaleplaats wist te behalen in de Soundmixshow van Henny Huisman. William wist ook internationaal diverse talentenjachten te winnen, hierdoor volgden er veel optredens in het buitenland.

William Janz staat in het dagelijkse leven voor de klas als leraar economie en probeert zijn werk als leraar en die van artiest, echtgenoot en vader van twee zoons in perfecte banen te leiden. Ondanks dat dat heel moeilijk is vanwege het huidige succes met zijn zangcarrière.

William ontmoette Riny Schreijenberg, de man die onder meer Frans Bauer heeft groot gemaakt. Al snel volgde een nauwe verbintenis en werd een nieuwe strategie bepaald. William Janz, met een nieuw team om zich heen, zal zeker doorgaan om de wereld te veroveren.

William, met jaren aan bühne ervaring is er helemaal klaar voor! Zijn eerste single “Door jou zie ik weer hoe mooi het leven is” kon gezien worden als een start voor een glanzende carrière. Ook zijn tweede single ‘Ik wil jou helemaal voor mij alleen‘ rolde de studio uit, en werd direct door Nederlandse radio DJ’s omarmd.

Riny Schreijenberg en Emile Hartkamp, samen eerder verantwoordelijk voor het succes van vele internationale artiesten, waaronder de bekendste trompettisten van de wereld en maar liefst ruim 40 Nederlandse artiesten, waaronder Frans Bauer, Marianne Weber en Corry Konings, zijn voor William Janz weer een hernieuwde samenwerking aangegaan. Deze succesvolle hit schrijvers hebben na 20 jaar de handen ineengeslagen met als resultaat: 'Perdido': Deze meertalige single is gereleased op het album ‘WILLIAM JANZ ZINGT JULIO IGLESIAS’ en hier is ook de geheel Spaanstalige uitvoering te horen. Daarnaast is ‘Perdido’ op alle digitale platformen ook meertalig uitgebracht.

William Janz trad 25 april 2022 op met zijn eerste grote theaterconcert in Nederland (AFAS Circus-theater Scheveningen), hier werd ook zijn eerste album gepresenteerd: ‘WILLIAM JANZ ZINGT JULIO IGLESIAS’. Tijdens deze met hart en ziel geproduceerde show, begeleidt door de Micky Fisser Band, bracht hij onder meer zijn prachtige single ‘Perdido’ (Verloren) ten gehore. 

Dit eerste grote theaterconcert van William Janz heeft al veel succes gebracht en er wordt al hard gewerkt aan nieuwe projecten in Nederland en alle Spaanstalige landen. 

Zo hebben diverse toonaangevende Pride Festivals wereldwijd, William al weer gestrikt als hoofdgast.Dit in vervolg op zijn succesvolle optreden als hoofdgast in juni tijdens Sitges Pride 2022 (Spanje) voor circa veertigduizend bezoekers.

Pre-COVID behaalde hij groot succes in de Spaanse TV show en kijkcijfer hit Got Talent - España. In vervolg op dit succes kreeg William ook een aanvraag om binnenkort Julio Iglesias te laten horen in America Got Talent

Kortom, William Janz en zijn team kijken uit naar alle mooie successen, in binnen-en buitenland, die William te wachten staan.